Christian Levin obejmuje stanowisko Head of Sales and Marketing Scania AB

Z dniem 1 stycznia 2016 roku Christian Levin obejmie stanowisko Head of Sales and Marketing Scania AB.

Jest członkiem rady nadzorczej Scania od 2010 roku i posiada wieloletnie doświadczenie zdobyte na międzynarodowych rynkach Scania.

Christian Levin urodził się w 1967 roku. Pracę w firmie Scania rozpoczął w 1994 roku po uzyskaniu tytułu magistra na wydziale mechaniki i inżynierii Królewskiego Instytutu Technologii w Sztokholmie oraz ukończeniu studiów MBA w dziedzinie Ekonomii i Biznesu na Uniwersytecie Sztokholmskim. Od 1996 roku pełnił wiele funkcji menadżerskich w organizacji Scania  włączając stanowisko dyrektora zarządzającego w Scania Szwajcaria oraz Scania Włochy. W roku 2010 objął stanowisko Executive Vice President, Commercial Operations i był odpowiedzialny za globalne aktywności operacyjne w obszarze sprzedaży i serwisu.

- Czekam na nowe zadania. Naszą strategią jest dostarczanie rozwiązań – produktów i usług – które przynoszą naszym klientom i firmie Scania zysk. Nasz sukces wynika z profesjonalnej organizacji sprzedaży i usług które dostarczamy. Właściwych pojazdów, właściwego serwisu dla każdego klienta bez względu na to, jak unikalne są jego potrzeby, jak różnorodny jest to segment i zastosowanie - mówi Levin.

Christian Levin będzie odpowiedzialny w Scania za sprzedaż pojazdów ciężarowych i autobusów jak również silników morskich i przemysłowych oraz części zamiennych. Będzie również odpowiedzialny za rozwój usług opartych o najnowocześniejsze rozwiązania mające na celu zwiększenie wydajności transportu a tym samym zysków klienta.

Christian Levin zastąpi Henrika Henrikssona, który z dniem 1 stycznia 2016 obejmie stanowisko nowego prezesa i dyrektora generalnego Scania AB.

4trucks.pl / Scania

Przeczytaj też:
Zmiany w zarządzie Inter Cars SA

Maciej Oleksowicz, członek rady nadzorczej Inter Cars SA, od 1 lipca br. pełni funkcję członka zarządu spółki. Nowy dyrektor zarządzający DAF Trucks Polska

1 lipca 2016 r. stanowisko dyrektora zarządzającego firmy DAF Trucks Polska obejmie Maciej Taniewski, który związany jest z firmą DAF od 10 lat. DB Schenker: nowy dyrektor sprzedaży

Tomasz Pyka nowym dyrektorem sprzedaży w DB Schenker w Polsce. Hankook z nowym wiceprezesem w Europie

Inho Choi został mianowany wiceprezesem firmy Hankook Tyre na obszar Europy Północnej i Środkowej oraz krajów WNP. Kögel: zmiany na stanowisku międzynarodowego dyrektora sprzedaży

Od początku lutego Massimo Dodoni odpowiada za międzynarodową sprzedaż w firmie Kögel. Zmiany kadrowe w dziale opon do pojazdów ciężarowych firmy Continental

Wraz z początkiem 2016 roku Continental reorganizuje Dział Opon do Samochodów Ciężarowych w Regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka). Nowy Główny Inspektor Transportu Drogowego powołany

Na wniosek Ministra Infrastruktury i Budownictwa Andrzeja Adamczyka premier Beata Szydło odwołała Tomasza Połcia z funkcji Głównego Inspektora Transportu Drogowego. Nowy dyrektor finansowy w Grupie PEKAES

Ster Pionu Finansowego Grupy PEKAES, jednego z największych polskich operatorów logistycznych, przejął nowy dyrektor finansowy. Prezes zarządu Daimler AG nowym szefem ACEA

Rada Dyrektorów Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Samochodów (ACEA) ogłosiła, że Dieter Zetsche, prezes zarządu Daimler został wybrany jako przewodniczący ACEA na 2016 r.

Zapisz się do newslettera

Raz w tygodniu otrzymasz od nas przegląd wydarzeń z branży TSL